komplexní program podpory cílové skupiny ze sociálně vyloučené lokality Litvínov - Janov

Projekt Start Janov dospěl do svého konce

02.06.2014 17:36

31.5.2014 byla ukončena realizace projektu START, který si kladl za cíl zlepšit dovednosti k vyhledávání a přijetí vhodného
zaměstnání, poskytnout nezbytné pracovní a sociální poradenství, zvýšit kvalifikaci pomocí rekvalifikačních kurzů a zprostředkovat udržitelné zaměstnání pro cílovou skupinu ze sociálně vyloučené lokality Litvínov - Janov.  Těchto cílů bylo dosaženo prostřednictvím osvědčených produktů, jako jsou poradenské a motivační kurzy, řada rekvalifikačních kurzů, individuální poradenství, nabídka zprostředkování dotovaných i nedotovaných míst, ale i řada inovativních produktů.

Do projektu vstoupilo postupně ve 3 cyklech celkem 94 uchazečů o zaměstnání evidovaných na ÚP V Litvínově a postupně absolvovali jednotlivé aktivity. Velký zájem byl především o rekvalifikační kurzy zaměřené na počítačové znalosti a dovednosti. Z řad žen byl největší zájem o kurz Pracovník v sociálních službách, muži naopak dávali přednost kurzům svářečským a na
obsluhu motovozíku.  Celkově 39 účastníků úspěšně absolvovalo počítačové kurzy na základní i pokročilé úrovni, 16
účastnic kurz Pracovník v sociálních službách, 8 účastníků kurz Obsluhy motovozíku a 4 účastníci získali svářečské oprávnění. Rekvalifikační kurzy byly uskutečněny za spolupráce Litvínovské vzdělávací společnosti s. r. o.

V popředí zájmu účastníků byla i nabídka pomoci při zprostředkování zaměstnání. Celkem nastoupilo na dotovaná místa 21 účastníků a dalších 19 účastníků na nedotovaná místa.

Projekt probíhal od června 2012 do května 2014 za spolupráce partnera projektu LIBUŠE o.s. Za realizaci rekvalifikačních kurzů byl zodpovědný dodavatel Litvínovská vzdělávací společnost s. r. o. a za Pracovní a Bilanční diagnostiku HOPES s. r. o.

Děkujeme všem partnerům, dodavatelům i účastníkům projektu za zdárný průběh realizace.